Homeworld: Deserts of Kharak: קם משנת החורף הארוכה למדבר הלוהט;
המבוגרים שבכם וודאי מכירים את Homeworld היטב, אך עבור אלה שעדיין צריכים להעלים את החור בהשכלה; Homeworld הוא האב הקדמון של משחקי ה־RTS (=משחקי אסטרטגיה בזמן אמת; Real-time strategy games) שאנו מכירים כיום. הוא פותח בידי Relic Entetaiment (=מוכרת גם כמפתחת של Company of Heroes ו־WARHAMMER 40,000) אי־שם בשלהי 1998 ויצר סנסציה; הוא היה חלוץ משחקי ה־RTS שפעלו בתלת ממד, כאשר ידע ליצור אומנות משילוב אלמנטים נרטיביים עוצרי נשימה בהשתובבות בחלל החיצון, יחד עם הקונפליקטים והמחשבה שיש ברמת הקונספט שבסוגה. הפרנצ'ייז זכה לשני משחקי המשך (Homeworld 2 ו־Homeworld: Cataclysm שבדרך נס הצליחו להתעלות גם על המקור בייחודם) ומאז נעלמו עקבותיו, ונראה שגם קיים סיפור עמוק מאחור – שנעביר שיעור היסטוריה קצרצר?
מפאת ההיסטוריה, סיבת ההיעלמות מוכרחה להיות טמונה בעובדה ש־Relic Entertaiment נקנתה ב־2004 בידי THQ וגרמה לקהל המעריצים ההדוק להדיר שינה מפאת עתידו של Homeworld, מאחר שזכויותיו מוטלות בידי המפיצה, אלא שב־2007 'האריה הנופל' THQ החליטה להכות בברזל החם ולקחת על עצמה את המטלה שבהשבת כבודו האבוד של Homeworld, כששוחחה עם משווקת המשחק (=Sierra/Vivendi) בדבר רכישת זכויותיו ואכן כך קרה; Homeworld נקנה ובזמן שכולם נָּסוּ לעבר השמפניות, Relic הסתכסכה בינה ובין הקונה המאושרת; מייסדי הפרנצ'ייז, הלוא הם רוֹבּ קאנינגהם ולוּק מלוני, החליטו לעזוב את Relic בטענה שלא ירצו להיות כפויים לגוף חיצוני, ויחד עם מספר מפתחים נוספים החליטה החבורה להקים חברה עצמאית משלהם – Black Bird Interactive וליצור משחק שאינו קשור ל־Homeworld. מאז השתיקה הרועמת בכל הנושא הנסוב סביב Homeworld רק גברה והצרכנים לא ידעו איך להסביר פנים ולקוות לטוב, ועצם העובדה ש־THQ התמוטטה כלכלית והחליטה לעזוב את התעשייה ב־2013 לא תרמה לעניין ורק הפחיתה את הסיכוי שבמשחק המשך נוסף.
אממה; כדי למגר את הנזקים, החליטה THQ להעמיד את זכויות ה־IP'S הקיימים ברשותה למכרז פומבי – ביניהם הוצע למכירה גם Homeworld. הזוכה המאושרת היא אחת המפתחות המדוברות יותר בתעשייה ושמה 'תיבת הילוכים' (=סתם, אפשר לקרוא לה גם Gearbox), לטוב ולרע. את Homeworld רכשה Gearbox בסכום מגוחך של 1.35 מיליון דולר (=אותו סכום שניסו החבר'ה ב־Black Bird Interactive להשיג דרך קיקסטארטר, כדי לקנות את הזכויות ל־IP, אך כשלו במשימה ועפו מה־wantlist דיי מהר) והחליטה לעבוד בשיתוף עם רוב ולוק בהשבת Homeworld למסכים. בין אם מדובר במעשה אל ובין אם מדובר בדרכו של הטבע (או שניהם יחד), Homeworld שָב אלינו ובגדול; ב־2015 שחררה Gearbox בשיתוף עם Blackbird Interactive גרסת Remaster של משחקי Homeworld (=מינוס Cataclysm, שנראה שנפל בין הכיסאות, מאחר שה־source code שלו נעלם מהארכיון), הכוללת גם את המשחקים המקוריים מ־1998 במחיר כולל של 35 דולרים.
גרסת ה־Remaster הוגדרה כהצלחה (ציונים כלליים של 86+ ושבחים רבים מהמבקרים) ונראה היה שרק נותר לסובב את ראשנו לעבר Black Bird ואותו כותר מסתורי עליו הכריזה שתעבוד מהיווסדה. שמו של הכותר המיועד היה ביסודו Hardware: Shipbreakers (=על שם ה־Shipbreakes בחופי אלאנג שבהודו), שבתיאוריה נורא מזכיר את Homeworld והאלמנטים הייחודיים שידע להביא לצרכן, אך באותה הנשימה הציג שינוי דיי מהותי איתו; בשונה מ־Homeworld שמשוחק בחלל החיצון, Hardware: Shipbreakers משוחק ונסוב סביב כוכב מדברי, לאורך כולו. (=שינוי זה, לדעת רבים, גרם לו להידמות יותר לקלסיקות אחרות מהסוגה, כמו Ground Controls או Dune). עם זאת, נראה שלאחר שיתוף הפעולה עם Gearbox, לא היה כל צורך בהסתרת ה־IP מתביעה ממשית וכך Hardware: Shipbreakers הפך ל־Homeworld: Shipbreakers. ואם חשבנו שאזלו ההפתעות, נראה ש־Black Bird החליטה שצריך ללטש את המשחק יותר (=או אולי לגרום לו להיות יותר 'Homeworld', מאחר שבתכנון היה צריך להיות משחק נפרד), ובכך המשחק נדחה לעוד שנה וחצי.
והנה אנחנו היום, מקנחים בניצני 2016, עד שלפתע קיבלנו ביצת הפתעה משמחת לכבוד השנה החדשה; Homeworld: Shipbreakers חזר לתודעה במיתוג מחודש – הפעם שונה ל־Homeworld: Deserts of Kharak. אז לאחר ההקדמה הארוכה הזו, על מה אנחנו משוחחים בכלל? אם ניסיתם את Homeworld הראשון, בטוח תיזכרו בקריין המיתולוגי שפוצח באקספוזיציה ל־Lore של הפרנצ'ייז, כשאמר בתחילת המשחק:
לפני 100 שנים, לוויין זיהה אובייקט מסתורי תחת מעטה החולות שבמדבר הגדול – חללית עתיקה הקבורה בחול. יצאה משלחת לחקור את האובייקט וגילתה, עמוק בתוך החורבה, אבן אחת שלימים תשנה את ההיסטוריה שלנו לנצח
המשלחת עליה מדבר הקריין היא זו שאנו נגלם בפריקוול המדובר ועל מסע הישרדותה בכוכב המדברי השוֹחק Kharak.
מבלי להשליך יותר מדי ספוילרים, Homeworld: Deserts of Kharak יעניק לנו נגיעה נוספת מההיסטוריה של השבטים הקדומים ב־Homeworld, כשמציג קטעי מעבר עוצרי נשימה (Cutscenes) שהפכו לאחד מסימני ההיכר של Homeworld וממשיך במגמת פול רוסקי ופס הקול האדיר שלו. למשחק מכניקות חדשות מעניינות, שחלקן הגדול נובע מהמעבר שבקרבות גלקטיים לקולוניות אנליסטיות עטורות. נראה ש־Gearbox הכינה מודל שיווקי מאוד fashioned־old לפריקוול המדובר, כשהכריזה על גרסתו המפותחת בסמוך לתאריך יציאתו (=20 בינואר, למי שתהה) בתמחור של 50 דולרים (=כל מזמיני המשחק מראש מקבלים בחבילת המחיר גם את גרסת ה־Remaster. אלה שכבר יש בבעלותם את ה־Remaster, יתנחמו בקופון של 20% הנחה לפריקוול עצמו).
אנו לא יודעים כיצד הקהל יגיב לכל השינויים המהותיים שיש במשחק הזה, אבל מה שבטוח הוא שלעולם מתחיל להימאס ממשחקי MOBA מעייפים (=וסליחה מראש לכל מכורי ה־Dota 2 ו־LOL שבנינו) ורוצה לחזור למקורות, לשורשים, ל־Homeworld.